Kiedyś ta stronka była już na tym forum zobaczcie sobie te światła co oferują czesi na swojej stronie. Fajna sprawa ciekawe czy idzie od nich taki kpl zamówić.
Kiedyś ta stronka była już na tym forum zobaczcie sobie te światła co oferują czesi na swojej stronie. Fajna sprawa ciekawe czy idzie od nich taki kpl zamówić.
to nie są czasem z L&K ? w każdym razie mniej więcej to samo
Jasne, że tak. To lampy, a może nawet tylko zwykłe klosze od L&K. W wersji przed liftem wymiana samego frontu zajmuje 5 min. A te soczewki ktoś wrzucił w ramach zwykłej rzeźby W PL często taki patent był często stosowany przy przeróbkach lamp w autach ściąganych ze Stanów.
a kupował ktoś już z was z tej firmy te lampy ? Ja sobie zamówiłem i dziś się zdziwiłem bo pani do mnie zadzowniła z potwierdzeniem zakupu. za lampy wychodzi mi razem z przesyłką ok 1500 kc.
a ile to na złotówki 200zl? bo nigdy nie pamiętam przelicznika z koron.
Czym one sie różnią od standardowych przed liftem po za tym że są spolerowane szkła? Odbłyśnik/lustro też mają inne? Może wystarczy samo spolerowanie szkła standardowych?
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
no i napisz, czy jest na nich jakikolwiek znak homologacyjny "E"
Zamieszczone przez Udesky
Czym one sie różnią od standardowych przed liftem po za tym że są spolerowane szkła? Odbłyśnik/lustro też mają inne? Może wystarczy samo spolerowanie szkła standardowych?
na pewno nie wystarczy. przed liftem to szkło kształtowało strumień światła, po lifcie odbłyśnik składa się z wielu małych powierzchni w kształcie wielokątów, które kierują światło w odpowiednie miejsce, a szkło jest tylko w celu ochrony przed warunkami atmosferycznymi.
gdybyś wstawił szkło clear do przedliftowych odbłyśników, to świeciłbyś jak latarka - we wszystkie strony, strumień świetlny nie byłby w żaden sposób ukierunkowany
zamowiłem ale firma k narazie robi problemy wyliczyli mi za całośc 65 euro ale napisali że pierw wyślą mi fakturę i mam za nią zapłacić a potem dopiero jak oni dostana kase to ja dostane towar. wiec nie wiem jak to wkońcu będzie rozwiązane. i czy sie to będzie opłacać
[ Dodano: Wto 15 Kwi, 08 15:53 ]
i nie wiem dokładnie bo na ich stronie są pokazane dwa zdjęcia i n każdym jak widze są inne lmpy pokazane.
Nie ma z was ktoś do sprzedania lamp przed liftem od skody l&k ??
Nie ma z was ktoś do sprzedania lamp przed liftem od skody l&k
szukałem już nawet po allegro, ale nic niema. Ciekawe czy da sie dokupić z osobna nowe szkła od L&K + odbłyśnik, czy jednak tylko cala lampa wchodzi w grę.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Udesky, wozny83, temat lamp od L&K to ja juz studiuje od dawna i jak poszukacie w szukajce to powinniscie cos znalezc n ten temat :P i powiem tak:
Same klosze niewystarczaja, a co z odlbysnikiem to nawet niewiem. Moeby i przeszlo tylko gdzie taki dostac :roll: Niewiem czy w ASO reflektory w czesciach sprzedaja :diabelski_usmiech Klosze idze ponoc dostac. Na allegro ostatnio niema lapm od L&K. Sa jedne jakies dziadowskie pobrobki.
Do tego pamietajcie, ze wypadaloby rowniez wymienic kierunki na te od wersji L&K bo poliftowe niepasuja a dostac je na allegro to juz chyba wogole nielada wyczyn. W ASO podobno po 100zl za sztuke.
Uderzcie do kolegi Speedy-iego moze bedzie cos mial. Ja ostatecznie sie narazie wstrzymalem bo mozliwe, ze sie skusze na lifting przodu :twisted:
Wlaśnie te lampy od l&k dostać gdzieś to masakra jest. wiem że ten temat był już wałkowany tysiące razy zale powiedzcie mi. Jesli bym chciał zmienić przód na poliftowy to musze zmieniać też zderzak czy nie bo już sam nie wiem jedni piszą że tak a inni że nie. I już nie wiem jak to wkońcu jest co musze kupić dokładnie. i czy da rade samemu to zrobić czy trzeba jechać do jakiegos mechaniora żeby przełożył mi to.
wozny83, wiec z tego co wiem do liftu potrzebujesz:
-zderzak(najlepiej od OI RS :szeroki_usmiech )
-belke pod zderzak
-gril wraz z mocowaniami
-reflektory z kierunkami
Z wszystkim powinienes sobie dac rade w garazu. Z tego co wiem jedynie lampy maja inne wtyczki i trzeba je przerobic
Jesli chodzi o tyl to:
-nowy zderzak
-lampy wraz z wkladami
-listewki pod lampy
-mozesz sie tez pokusic i nowa listwe nad tablica rej. bo w poliftowych Octach jest inna ale niewiem czy pasuje.
To by chyba bylo wszystko. Jesli nie to prosze kolegow o sprostowanie
Komentarz